Omdat het geluidscherm langs A16 bij Dordrecht veel dichter op de woningen staat moest er een lichtere constructie gekozen worden ID432610


Detailpagina
Foto
Omdat het geluidscherm langs A16 bij Dordrecht veel dichter op de woningen staat moest er een lichtere constructie gekozen worden
Omschrijving
Omdat het geluidscherm langs A16 bij Dordrecht veel dichter op de woningen staat, moest er een lichtere constructie gekozen worden. Ook werden hogere eisen gesteld aan de vormgeving omdat het scherm meer in het zicht staat. In het ontwerp is wegens de grote schaal gezocht naar een zo bescheiden mogelijke vormgeving. Dit leidde tot hoofdspanten in prefab beton met een slank geprofileerd uiterlijk. Daartussen in zijn stalen ruimtelijke vakwerkliggers geplaatst die ingevuld zijn met heldere acrylaat beglazing. Het scherm is totaal een kilometer lang.
Realisatie
1-1-1997
Locatie
A16 Dordrecht Geluidscherm
Provincie
Zuid-Holland
Trefwoorden
A16 | Acrylaat | beton | constructie | Dordrecht | geluidsscherm | grote | meer | ontwerp | prefab | scherm | stalen | zicht 
Thema's
Geluidsschermen | Wegen  
Inventaris nr.
A16-1997-003 
Bronvermelding
https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat
Directe link
https://beeldbank.rws.nl/MediaObject/Details/432610

Downloaden / Bestellen

bestellen

Beoordeel: