Veel gestelde vragen

Waarom kan ik niet meer inloggen met mijn oude gebruikersaccount?

Bij de overgang naar de nieuwe website is ook het hele gebruikersbeheer opnieuw gebouwd en zijn met name de wachtwoorden niet automatisch om te zetten naar het nieuwe systeem. Ook omwille van privacy redenen is er daarom gekozen weer met een schone gebruikerslijst te starten. We hebben er daarom voor gekozen toch iedereen te vragen om opnieuw een gebruikersaccount aan te maken. Dit kost de eerste keer helaas wel 5-10 minuten meer van uw tijd voordat er weer besteld kan worden.

Aan welke regels moet het wachtwoord voldoen?

Om de beveiliging van uw gegevens voldoende te waarborgen dient het wachtwoord minimaal 7 karakters lang te zijn, een combinatie van hoofdletters en kleine letters plus een cijfer te bevatten.

Welke browser kan ik het beste gebruiken?

De website is specifiek getest voor gebruik met de browsers Internet Explorer 6, Internet Explorer 8 en Firefox. Mocht u met andere browsers tegen problemen aanlopen, probeer dan eerst of het probleem verdwenen is bij gebruik van een van de getestte browsers. Mocht u nog steeds een probleem hebben, neem dan contact op met de Helpdesk Beeldarchief Rijkswaterstaat.

Hoe kan ik het beste Foto's en Video's zoeken?

Bekijk de twee filmpjes hieronder waarin het zoeken wordt uitgelegd met een voorbeeld.

Zoeken in het Beeldarchief

 

Zoekresultaten anders sorteren en presenteren

 

Kan ik ook videobeelden van de camera's langs de weg bestellen?

De camera's die langs de wegen en in de tunnels staan opgesteld zijn bedoeld om het verkeer te kunnen monitoren en zo nodig te kunnen managen. In de verkeerscentrale wordt een selectie van de camera's op videoschermen getoond, naar keuze van de wegverkeersleider. Er worden op voorhand geen camerabeelden bewaard, dit in verband met opslagcapaciteit en beschikbare techniek.

Over het gebruik van de camerabeelden is destijds een door de minister in het Staatsblad gepubliceerde regeling opgesteld, waarin limitatief is opgesomd voor welke doeleinden camerabeelden van Rijkswaterstaat mogen worden gebruikt. Dit zijn verkeersmanagement, verkeersonderzoek en incidentmanagement (faciliteren hulpverlening). Justitieel onderzoek of onderzoek in verband met afhandelen schadeclaims (voor zover al mogelijk, zie boven) is hierin uitdrukkelijk niet opgenomen.

Waarom kan ik geen materialen bestellen?

Om een bestelling te kunnen doen, dient u eerst ingelogd te zijn. Het is wel mogelijk om, zonder in te loggen, alvast beelden in een voorlopige bestellijst te kunnen vastleggen.

Kan ik foto's ook als afdruk bestellen?

Omdat er weinig vraag meer is naar het afdrukken van foto's is deze optie uit het gewone bestelsysteem verwijderd. Op verzoek is dit echter nog steeds mogelijk.

Foto afdrukken per stuk:

 

Prijsinformatie voor het laten afdrukken van foto's.
Type Formaat Prijs (excl BTW)
Vakprint 10x10 10x15 € 1,75
Vakprint 13x13 13x18 € 2,25
Vakprint 15x15 15x21 € 2,75
Vakprint 20x30 € 5,00
Vakprint 30x30 € 8,50
Vakprint 40x40 € 14,50
Vakprint 50x50 € 21,00
Vakprint 60x60 € 30,00
Vakprint 80x80 € 55,00
Vakprint 100x100 € 75,00
Verzendkosten   € 3,00

Indien het een bestelling uit het analoge archief betreft, komen hier de digitaliseringskosten nog wel bij!

Indien u graag de foto's afgedrukt wilt hebben kunt u dit telefonisch of per email doorgeven aan de Helpdesk Beeldarchief Rijkswaterstaat.