Beeldmateriaal bestellen

De beelden uit de analoge archieven zijn toegankelijk voor iedere bezoeker van de website. Aan het bestellen van beelden uit het archief zijn altijd kosten verbonden voor het opzoeken in het archief, het inscannen en bewerken en vervolgens opsturen.

Alleen de foto's uit het digitale fotoarchief kunnen direct vanaf de website worden gedownload zonder dat hiervoor betaald dient te worden. Om deze beelden te selecteren, kies dan alleen de optie Digitale foto in het zoekscherm.

Het is belangrijk dat u vóór het bestellen controleert of uw gegevens allemaal goed zijn ingevuld, zodat de Helpdesk Beeldarchief Rijkswaterstaat eventueel contact met u kan opnemen als er vragen over de bestelling zijn. Gebruik daarvoor de pagina die gekoppeld is aan uw naam (gebruikersaccount) midden boven in de pagina en vervolgens de optie Profiel beheren.

Bestellen van beelden uit het analoge fotoarchief

Om beelden uit het analoge archief te kunnen aanleveren dient voor elke foto het bijbehorende negatief opgezocht te worden, gedigitaliseerd te worden en vervolgens aangeleverd conform de bestelling van de klant. Per opdracht van één of meerdere foto's worden opstart-, handling- en verzendkosten doorberekend aan de klant.

Bestellingen kunnen alleen in behandeling worden genomen wanneer deze zijn aangemaakt via deze website. Na het ontvangen van een email met daarin de ontvangstbevestiging wordt de aanvraag verwerkt binnen 5 werkdagen na ontvangst van de betaling. Bij spoed opdrachten geldt een andere termijn en een ander tarief.

Bestellen van beelden uit het videoarchief

Voor videobeelden dient voor elke aangevraagde film de oorspronkelijke (gedigitaliseerde) film opgezocht te worden in het archief waarna de bestelling uitgeleverd kan worden op het gewenste medium. Ook hiervoor geldt dat er kosten verbonden zijn aan uit uitvoeren van deze opdracht en verzendkosten in rekening gebracht worden.

Bestellingen kunnen alleen in behandeling worden genomen wanneer deze zijn aangemaakt via deze website. Na het ontvangen van een email met daarin de ontvangstbevestiging wordt de aanvraag verwerkt binnen 5 werkdagen na ontvangst van de betaling.

Het uitvoeren van bestellingen, leveringen en de facturen met betrekking tot de archieven wordt behandeld door:

XI-Digital
Sirius 12
2221 NC Katwijk (ZH)
Tel: 06 - 20 97 40 22
Email: info@xi-digital.nl

Voor vragen hieromtrent kunt u met dit bedrijf rechtstreeks contact opnemen.
Uw contactpersoon is Jaap Boelens.